Masterclass Leadership: Shakespeare & Retorica

  • Start 15 mei 2018
  • 6 dagen (16.00-18.30)
  • € 975,-
  • Om communicatie helder en effectief te maken is bewustwording en oefening noodzakelijk. Maar hoe werkt dat en hoe kan u dat zelf realiseren?
"Al spelend kom je, hoe paradoxaal ook, dichter bij jezelf dan in de dagelijkse wildernis met al zijn gevaren. Een eenvoud, die volstrekt transparant is en daardoor vele malen communicatiever, is een weldaad, zowel voor u als voor uw publiek. En die eenvoud kan veroverd worden…"
Jappe Claes, acteur en kerndocent van de Masterclass
"Voor mensen die regelmatig spreken is het een echte aanrader!"
Deelnemer voorjaar
"Door rustiger te spreken en de tekst begripvoller over te dragen is mijn communicatie effectiever geworden."
Deelnemer voorjaar

Om communicatie helder en effectief te maken is bewustwording en oefening noodzakelijk. Maar hoe werkt dat en hoe kan u dat zelf realiseren? Daarover gaat deze Masterclass.

U zult tijdens de Masterclass ervaren dat zowel verbale als non- verbale signalen, die we uitzenden vaak ‘vervuild’ zijn. Er zit ruis op de lijn, de ruis van de tics, de verdedigingsmechanismen die we onszelf hebben aangeleerd om ons te beschermen, de verlegenheid, de angst.

 

Daarbij in eerste instantie geen oefening aan de hand van uw dagelijkse praktijk maar aan de hand van passages uit beroemde toneelstukken. De technieken en inzichten uit het toneelvak worden ingezet om vaardiger, rustiger, meer ontspannen en meer zelfverzekerd, en dus effectiever om te gaan in communicatie met anderen. De kunst van het spreken stellen we in deze Masterclass centraal, de retorica, met behulp van beroemde monologen uit het oeuvre van onder meer William Shakespeare.

Door u in de gedachtegang  van deze grote redenaars te verplaatsen, zult u merken hoe groot de slagkracht en overtuiging van woorden kan zijn. Tijdens de Masterclass passen we deze slagkracht en overtuigingskracht toe in uw eigen manier van communiceren. Hierdoor zult u verandering merken tijdens toespraken, het voorzitten van vergaderingen en het geven van presentaties. Het bereiken van het delicate evenwicht tussen afstand en betrokkenheid, de sleutel ligt dan binnen handbereik. Een belangrijk element daarbij is ruimte geven en ruimte nemen. En dan ….heeft u uw “publiek” veroverd!

Docent
Deze Masterclass wordt gegeven door Jappe Claes, reeds 45 jaar professioneel acteur, regisseur en coach.  

Doelgroep

• Leidinggevenden, senior-beleidsmedewerkers, (gemeente) raadsleden en (politiek) adviseurs: ervaren professionals die de kracht kennen van het juiste woord en in situaties komen waarin de juiste toon het verschil maakt.

Leerdoelen
• Gericht inzetten van eigen slagkracht
• Bewust worden van uw overtuigingskracht
• Het verwerven van een groter communicatievermogen waardoor u de potentie van uw eigen presentatie versterkt

Praktisch
Kleine groep en persoonlijke aanpak, aantal deelnemers maximaal 8 personen.
In totaal 6 bijeenkomsten van 2,5 uur aan het einde van de dag incl. versnapering (16.00-18.30).

Data Masterclass Shakespeare & Retorica       

  • 15 mei 2018
  • 22 mei 2018
  • 29 mei 2018 
  • 5 juni 2018
  • 12 juni 2018
  • 19 juni 2018

Algemene voorwaarden

Verdieping op maat
Als u liever een persoonlijke verdieping van technische vaardigheden in retorica en het effectief spreken in het openbaar heeft dan kunt u contact opnemen met: leadership@fgga.leidenuniv.nl.

De leergang richt zich op de volgende doelgroep:

Leidinggevenden in het publieke domein, senior-beleidsmedewerkers en adviseurs: ervaren professionals die de kracht kennen van het juiste woord en in situaties komen waarin de juiste toon het verschil maakt.

De leerdoelen zijn:

• Gericht inzetten van eigen slagkracht
• Bewust worden van uw overtuigingskracht
• Het verwerven van een groter communicatievermogen waardoor u de potentie van uw eigen presentatie versterkt

Vragen? Neem contact op met de programmaleider.

Voor al uw vragen over de masterclass kunt u contact opnemen met het Centre for Professional Learning 070 800 9504.

Met specifieke vragen over de inhoud en doelgroep van de leergang kunt u contact opnemen met drs. Nikol Hopman, programmaleider namens het CPL.

E:  n.hopman@fgga.leidenuniv.nl

M: 06 2168 9263

Een greep uit de diverse docenten die verbonden zijn aan deze opleiding

Jappe Claes
Organisatie:
Functie: Acteur
In het kort: